קייטרינג בהגשה אישית – היתרונות של השיטה הזאת הם שהיא מתאימה לקהל המבוגר יותר. אין צורך לעמוד ולהתלבט, המלצר מביא את המנה המבוקשת ישירות אליכם לשולחן, וכל החוויה סובבת (בין הריקודים כמובן) סביב השולחן. החיסרון הוא שאם לא מסתובבים בין האנשים, חווית האירוע נשארת סביב השולחן, ולקהלים החמים יותר שאוהבים להתערבב בכל הזדמנות אפשרות זו תהיה פחות מושכת.
קייטרינג בבופה – היתרון הגדול של הקייטרינג המוגש בבופה הוא המחיר. ברוב המקרים הגשה קבוצתית בבופה תהיה זולה בהרבה מהגשה אישית, מכיוון שמדובר בכמות מלצרים קטנה יותר מהכמות הדרושה להגשה פרטנית. בנוסף, האורח יכול לבחון את המנות השונות בעיניו ולא רק לשמוע מהמלצר את שם המנה ולהחליט על פי המילים.
אפשרות זו מותאמת יותר לקהלים צעירים וחמים, שאוהבים להסתובב, לטעום, ובסופו של דבר גם לאכול קצת מהכל.
אישורים חברות הקייטרינג המספקות שירותי הסעדה לאירועים שונים וביניהם שירותי הסעדה לחתונות נדרשים לאישורים מתאימים מגופים שונים. אישור ממשרד הבריאות על טיב המזון ועל הביקורות הקפדניות של המשרד הוא הכרחי על מנת לדעת כי אכן מדובר בחברה המסוגלת לספק שירותי הסעדה העומדים בסטנדרטים של איכות, של ניקיון, של היגיינה ושל בריאות. אישור כשרות הוא דבר נדרש במידה ומדובר בקהל דתי או שומר מסורת. כשמדובר בחתונה, ברוב המקרים יהיה אחוז מסוים של שומרי מסורת, ולכן כדאי לבחור חברת הסעדה בעלת תעודת כשרות בכל חתונה על מנת להתחשב בכל האורחים. במידה ומדובר בקהל דתי או אפילו חרדי, יש לבחון ולהקפיד כי תעודת הכשרות תהיה בדרגת החומרה המתאימה לקהל ולדרישות המסורתיות שלו. אישור חשוב נוסף שכל חברת קייטרינג צריכה להחזיק הוא אישור על תעסוקה. בין אם עוסק מורשה או חברה בע"מ, חברת קייטרינג מחויבת להוציא ללקוח חשבונית עם קבלת התשלום.